Зловещи разкрития за убиеца с Поршето. Колко са били патрулките?

Уволнения текат в полицията. Проверяват камерите по Околовръстното

Зловещи разкрития за убиеца с Поршето. Колко са били патрулките? | StandartNews.com

Двама полицаи от 6 РПУ са ескортирали срещу 200 лева джигита с Поршето, който уби французин на Околовръстното шосе. Те са разследвани от Вътрешна сигурност на МВР и са отстранени от работа, пише "Телеграф", позовавайки се на информация от вътрешното министерство.

След жестокия удар се оказа, че водачът Димитър Любенов е бил пиян с 1.73 промила алкохол и дрогиран. Съдът го остави за постоянно в ареста преди няколко дни.

Вътрешна сигурност ще проверява камерите по протежение на Околовръстното шосе, запечатали полицейския ескорт, обясниха разследващи.

Докато полицаите го екскортирали, Любенов дал газ и се врязал в автомобила на французина Лорен Пети.

В катастрофата пострада съпругата му и един мъж. У нас пристигнаха близки на французина, които обявиха, че според тях това е умишлено убийство.

Случаят с Любенов е почти идентичен с този на Георги Семерджиев, който също беше охраняван от полицайката Симона Радева.

Първа за скандала разказа агенция ПИК. Според тяхна информация освен патрилката, карала преди Любенов, която е била със светлина сигнализация, е имало и друг полицейски автомоболи, който се е движел на 50 метра след него.

Имената на екскортиращите полицаи вече се знаели, те демонстрирали висок стандарт на живот в социалните мрежи.

Най-скандалното в случая е, че след като са видели катастрофата, те избягали без да окажат първа помощ на пострадалите и без да сигнализират на спешния телефон 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай