Жертви на Наглите изумени. Какво признаха

Ангел Бончев с горчив коментар за осволбождаването на Релето

Жертви на Наглите изумени. Какво признаха | StandartNews.com

Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел Димитров-Релето, който беше осъден на 18 години затвор по делото „Наглите”. Той излиза на свобода 1 година и 9 месеца по-рано, защото се е поправил. Същото смятат и затворническата администрация, и прокуратурата. С това решение на съда половината банда за отвличания е на свобода. Зад решетките сега са само двама.

Общото между Киро Киров и Ангел Бончев е, че са жертви на „Наглите”. „Наглите” са хората, които отвличат за пари. Над 3 милиона евро от откупи и към днешна дата не са открити. „Наглите” са хората, които режат пръстите и ушите на жертвите си, съобщава Нова тв.

„Нашата правосъдната система е измислена по такъв начин, че първо прави престъпления, обирай, убивай и после ще видим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали. В затвора те са си примерни граждани”, коментира Ангел Бончев.

Според закона, за да пуснат някого предсрочно от затвора, не е необходимо той да е платил обезщетението, на което е осъден.

„Никъде не е посочено изискване да е възстановил вредите или да удовлетворил пострадалите лица, или техните близки. Много е трудно да се допусне, че едно лице, което е в състояние да отвлече някого и то с користна цел, за да принуди него или близките му да получи финансови средства, да го постави в изключително тежки условия за живот, да го унижава не изглежда много вероятно, че такова лице може да поправи”, обясни адвокатът по наказателни дела Людмил Рангелов.

„Може би да са се променили. Аз не вярвам да са станали по-добри. Който вярва, ги е пуснал. Аз нямам нищо против. Това че са ги пуснали по-рано, зависи от тяхното поведение – там са пяли, свирили, участвали в култ. революция в затвора, е помогнало”, каза жертвата на „Наглите” Киро Киров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай