Заложиха бомба на топадвокатка от Пловдив

Заложиха бомба на топадвокатка от Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивската топадвокатка Евелина Божикова се размина на косъм от атентат с бомба. Неизвестни заложиха адска машина под колата й тази нощ. По чудо случайни минувачи видели съмнителния пакет под автомобила "Тойота Ярис", който бил паркиран на ул. "Хр. Г. Данов" пред дома на Божикова.

Рано сутринта около седем часа съседите позвънили на адвокатката, за да я уведомят, че около колата й са се събрали хора. Съпругът на Евелина Севдалин Божиков, съдия от Апелативен съд Пловдив и бивш заместник-министър на правосъдието, веднага слязъл, за да разбере какво се случва. Тогава и той видял бомбата. Междувременно бил подаден и сигнал на тел. 112 за взривното устройство, а минути след това районът бил отцепен от полиция до пристигане на спецотряд по обезвреждане на взривни устройства.

Няколко часа след това бомбата бе детонирана с контролиран лек взрив. Поради мерки за сигурност децата от забавачката отсреща не бяха извеждани в двора на градината.

Божикови са категорични, че не са получавали заплахи и предполагат, че става дума за сплашване, тъй като адвокатката от години защитава интересите на големи корпорации и казусите, по които работи, са все за милиони левове.

Малко след като стана ясно, че има заложена бомба под колата й, Евелина Божикова отлетя за Лондон, за да види сина си Валери, който е там студент. Пътуването й е било планирано седмици по рано, затова юристката не можела да го отложи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай