Закопчаха наш шофьор в Италия, превозвал мигранти

Тримата мигранти са открити в хладилната камера на камиона на българина

Закопчаха наш шофьор в Италия, превозвал мигранти | StandartNews.com

Властите в Италия задържаха 66-годишен шофьор в българско гражданство, в чиито ТИР са били открити трима мигранти, предаде БГНЕС. Мъжът Димитър У. е обвинен в подпомагане на нелегална имиграция с цел печалба.

Тримата мигранти са открити в хладилната камера на камиона, като един от тях е намерен в критично състояние и е откаран в реанимацията на местната болница. Той е на видима възраст около 20 години, открит е без документи и се предполага, че е бежанец от Ирак. С него са пътували 17-годишен гражданин на Афганистан, който също е бил настанен в болнично заведение. Третият нелегален пътник също е афганистанец, като той е открит с различни наранявания по тялото.

Пред полицаите тримата мигранти обяснили, че платили на българския шофьор по 4 хиляди евро, за да ги закара от Гърция до Италия.

Българският хладилен ТИР тръгнал от Игуменица и пристигнал в пристанището на Бриндизи с ферибот. Мигрантите били открити при стандартна гранична проверка на властите, които чули шумове камиона.

След като полицията накарала шофьора да го отвори, от него изпаднал единият афганистанец, който при падането се контузил. За изваждането на другите двама имигранти обаче била необходима намесата на пожарникари, тъй като се намирали сред кутии с обувки.

Иракчанинът бил открит в хладилната камера в безсъзнание. Случаят се разследва от граничната полиция на Бриндизи под командването на зам.-шефа Стефания Окиони. Едва след разследване и след съгласието на прокурора българският шофьор бил арестуван в събота вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай