Закопчаха мъж и жена за кокаин за 5 милиона

Арестуваните може да получат до 20 години затвор

Закопчаха мъж и жена за кокаин за 5 милиона | StandartNews.com

Над 5 млн. лева на свободния пазар струват 18-те килограма кокаин открити в мъж и жена на ГКПП „Малко Търново“. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от "Флагман".

Установен е вчера на ГКПП Малко Търново, държан от мъж на 51 г. и жена на 40 години. Това количество предполага голяма обществена опасност на престъпната дейност.

Двамата са от Бургас и са превозвали наркотика в бял Хюндай. Дрогата била складирана в тайник в багажното отделение на лекия автомобил, който бил селектиран за случайна проверка по метода „Анализ на риска“. 18-те килограма кокаин били натъпкани в общо 17 плика, прилежно опаковани с найлон и привидно невинни – с рисунка на слон.

Към момента е ясно, че двамата – 40-годишната жена от Бургас и 51-годишният мъж, който е роден във Варна, но от години живее в Бургас – в момента са в ареста. Те са задържани за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Те ще бъдат обвинени в опит за контрабанда към Турция – престъпление, което се наказва с 15 до 20 години затвор и глоба в размер между 200 и 300 хил. лв.

Извършени са претърсвания в апартаментите на двамата в Бургас, където са открити движими вещи, имащи отношение към откритите в колата наркотици. В домовете им са намерени още 2000 швейцарски франка и пачки с около 10 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай