Закопчаха с белезници телефонни измамници

Закопчаха с белезници телефонни измамници | StandartNews.com

Двама телефонни измамници бяха заловени при акция на криминалисти в Благоевград. Задържани са 42-годишният М.С. от Добрич и 34-годишният Г.Г. от Пловдив.

Само през изминалите два дни двама възрастни мъже и една жена от областния център станаха жертви на „ало" мафията. Те предали на мошениците съответно сумите от 6000 лв., 1800 лв. и 3000 лв. Парите им били поискани за лечение на техни роднини.

Само през тази седмица в ОД МВР - Благоевград са получени десетки сигнали за направени опити възрастни хора да бъдат въведени в заблуждение, но благодарение на адекватната реакция и своевременното сигнализиране на тел. 112 повечето са останали без успех.

Двамата измамници са вкарани в ареста по закона за МВР до 24 часа. Засега е установена съпричастността им към трите телефонни измами, извършени на 16 и 17 февруари в Благоевград. Полицейските служители са намерили и иззели банкнотите. Срещу извършителите е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай