Закопчаха престъпник с 12 присъди. Причината

Станало е в град Монтана

Закопчаха престъпник с 12 присъди. Причината | StandartNews.com

 

Окръжният съд в Монтана издаде постоянна мярка за задържане на рецидивист с 12 присъди, който нападнал в дома ѝ самотно живееща жена, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

В късните часове на 24 октомври 31-годишният В. П. Ц. счупил със сила входната врата на къщата на 73-годишната Л.И. в село Дъбова махала, община Брусарци, блъснал я на леглото, заканил ѝ се с нож и поискал от нея пари. Тъй като жената нямала финансови средства, нападателят взел мобилния ѝ телефон и си тръгнал. След подаден сигнал за грабежа полицаи разкрили извършителя и го задържали.

При справка се установило, че В. П. Ц. е криминално проявен и осъждан 12 пъти. Последното осъждане е било за грабеж, извършен през 2019 година в село Белотинци, община Монтана, за което му е била наложена ефективна присъда от четири години лишаване от свобода. По тази присъда В. П. Ц. е бил освободен от затвора на 16 май 2023 година.

Магистратите преценили, че ако бъде на свобода, то В.П.Ц. може да извърши ново престъпление или да се укрие и заради това наложили най-тежката мярка „задържане под стража“. Така той ще изчака в затвора присъдата по поредното дело срещу него.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че през тази година в региона са станали няколко подобни грабежа на възрастни хора. При един от тях нападателите са измъчвали стопанина да каже къде държи парите си, което предизвика голямо възмущение в местната общественост.  
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай