Задържаха младежи, пребили дядо за 150 лева

Главният прокурор Иван Гешев коментира случая

Задържаха младежи, пребили дядо за 150 лева | StandartNews.com

Снимка-Монитор

Две момчета са нахлули в дома на самотно живеещ възрастен мъж в село Езеро, общ. Нова Загора. Те носели маски, криещи лицата им и заплашвали с ножове. След това покрили главата на възрастния мъж и го пребили, удряйки го с юмруци в главата. Откраднали сумата от 150 лева и напуснали къщата.

Главният прокурор Иван Гешев коментира случая в  "Туитър":

„Поредните необразовани младежи, въоръжени и маскирани, бият и грабят последните спестявания на самотен възрастен човек. Дребно, маловажно и смешно за някои. Но важно за Прокуратурата и МВР“, написа Гешев.

Районна прокуратура – Сливен е задържала за срок до 72 часа Ж.Х. и Г. П, обвинени за престъплението, което е извършено в нощта на 28.12.2020 г. срещу 29.12.2020 г.

Установено е, че обвиняемите са си закупили алкохол и наркотици с откраднатите пари, както и ножовете и маските на обвиняемите, които те са изхвърлили, за да прикрият следите си.

Иван Гешев допълни публикацията с думите:

„Незабавно са установени и задържани заподозрените извършители. Обещахме и сме безкомпромисни спрямо тези, които ограбват нашите родители. Поздравления за колегите!“

Днес, 30.12.2020 г., пострадалият възрастен мъж бе посетен в дома си от прокурор Иван Иванов – и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен и старши комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР – Сливен. Те съобщиха на пострадалия, че извършителите на грабежа са задържани и вече са им повдигнати обвинения за извършеното. Прокурор Иванов и старши комисар Величков увериха възрастния мъж, че прокуратура и полиция ще направят всичко възможно в най-кратък срок извършителите да бъдат изправени пред българския съд.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай