Задържаха каналджии, помогнали на Шатката и Хосе да минат границата ни

Задържаха каналджии, помогнали на Шатката и Хосе да минат границата ни | StandartNews.com

Полицията е задържала петима души, помогнали на затворниците Николай Николов- Шатката и гватемалеца Хосе Мартинез да избягат през границата ни. Те са част от организираната престъпна група, която е създадена с цел превеждане на групи и отделни лица през държавната граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Петима каналджии са арестувани вчера, при съвместна полицейска операция, в която са участвали служители от ГД ''Гранична полиция'', ГД ''Национална полиция'', РДГП - Смолян и ГПУ Петрич, под ръководството на Специализираната прокуратура. Тя е била на територията на София и Петрич.

И.Г. и Г.В. от София и Б. А, Т.М. и П.М от Петрич са задържани за 72 часа. Те са помогнали на избягалите през 30.04.2014 г. затворници да минат границата ни с Гърция. В момента Шатката и Хосе се издирват от Интерпол.

С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд са извършени претърсване на жилища и автомобили, както и лични обиски на участниците в организираната престъпна група. Иззети са компютърни конфигурации, мобилни телефони, един брой боеприпас, за който е назначена експертиза, метално устройство, наподобяващо заглушител.

Продължава работата по изясняването на престъпната дейност на петимата задържани, уточниха от МВР.

Повече за бягството на Шаката и Хосе Мартинез от Софийския затвор четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай