Внимание! Опасни електронни цигари. Спецакция в Бургас

Иззети са 77 флакона от веществото

Внимание! Опасни електронни цигари. Спецакция в Бургас | StandartNews.com

Пълнители за електронни цигари, съдържащи синтетичен канабиноид "хексахидроканабинол" бяха иззети при специализирана полицейска акция в Бургас.

От търговски обект на ул. "Мара Гидик" са конфискувани 104 електронни цигари с различни вкусове и аромати от по 1 ml, 323 пълнителя, съдържащи течност с различни вкусове и аромати от по 1 ml, 5 CBD пълнителя, съдържащи течност, 15 електронни цигари и др.

От Областната дирекция на МВР припомнят, че преди седмица от магазин в бл. 185 в к-с "Меден Рудник", стопанисван от 54-годишна криминално проявена бургазлийка, бяха иззети 77 флакона, съдържащи синтетичен канабиноид «хексахидроканабинол». 

Експерти обясняват, че хексахидроканабинол се получава по химичен път и широко се ползва като съставка в течностите за електронни цигари (течности за вейп), а ефектите му наподобяват тези на канабиса и на контролираната субстанция delta-9-THC.

До скоро съединението хексахидроканабинол (HHC) се използваше като легална алтернатива на канабиса и на delta-9-THC и затова продажбата, притежанието и употребата му бяха изцяло законни.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай