Внимание! ГДБОП алармира за много опасна онлайн измама

Съобщението гласи, че получателят е обект на разследване, свързано с детска порнография

Внимание! ГДБОП алармира за много опасна онлайн измама | StandartNews.com

Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) разпространи информация, според която по електронни пощи се разпространяват измамни имейли за разследвания, свързани с детска порнография, киберпорнография и педофилия.

От отдел "Киберсигурност" към ГДБОП съобщават, че от името на официални европейски и национални правоохранителни институции се разпространяват измамни имейли.

Накратко съобщението гласи, че получателят е обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплати определена сума, за да бъде прекратено наказателното преследване срещу него.

Съветът на експертите е при получаване на подобни имейли да се избягва отварянето на прикачени към тях файлове, защото това може да крие евентуален риск за компютъра, от който се отварят.

"Напомняме, че както в МВР, така и в европейските правоохранителни институции няма практика такъв тип документи да се изпращат по електронните пощи", обясняват от ГДБОП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи