Ужасно! Бременната с близнаци Мария удушена от пастрока си

Йовчо Стоянов с постоянна мярка "задържане под стража"

Ужасно! Бременната с близнаци Мария удушена от пастрока си | StandartNews.com

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста обвинения в убийството на 17-годишно момиче от ямболското село Недялско.

Мария Христова изчезнала безследно на 12 август, а седмица по-късно тялото й бе открито от приятели в изоставен кладенец в селото. На следващия ден трупът бе изваден от екипи на полицията и пожарната. Приятелите на момичето споделиха, че тя е била бременна с близнаци в третия месец и наскоро се е сгодила. За жестокото престъпление бе задържан 44-годишният пастрок на момичето Йовчо Стоянов. Мъжът живеел на семейни начала с майката на Мария. Двамата имали две момчета.

Постоянната мярка "Задържане под стража " съдът наложи, тъй като срещу Йовчо Стоянов има събрани достатъчно доказателства, че е извършител на тежкото престъпление.

Всички данни, които са събрани от прокуратурата, сочат, че бременната Мария е била удушена със силно стискане с ръце в областта на шията, вследствие на което е пречупена подезичната кост. Обвиненият поиска от съда да не бъде задържан в ареста, тъй като е претърпял две тежки операции, освен това няма кой да се грижи за семейството му.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай