Удариха дилърите на Веселин Христов

Хванали бившите на Христофор Аманатидис в момент на сделка с кокаин

Удариха дилърите на Веселин Христов | StandartNews.com

София. Антимафиоти удариха наркодилъри, работили преди време за бригадите на Христофор Аманатидис-Таки, стана ясно тази вечер. Спецченгетата от отдела за борба с наркотиците в ГДБОП заловиха общо 6-има души начело с лидера на бандата Веселин Христов-Паяка. Заедно с него бил закопчан и дясната му ръка Радмил Ранов. Останалите наркодилъри, хванати с дрога, са Волен Варков, Тодор Кисимов и Виктор Иванов. Повечето са известни на полицията, криминално проявени за притежание и разпространение на дрога.

Депото на наркогрупата се намирало в дома на Тодор Кисимов, а Волен Варков отговарял за зареждането на дилърите.
Двамата са задържани в момент на сделка с бучки кокаин, стана ясно вчера. В два склада на бандата са открити и иззети големи количества дрога от различни видове - 2,5 кг марихуана, около 0,5 кг амфетамин, около 1,5 кг хероин, както и кокаин на бучки с различен грамаж. Антимафиотите открили и множество мобилни телефони и СИМ карти, голяма сума пари, 8 електронни везни, тефтери със счетоводни бележки за отчет на извършените продажби на наркотици. На петимата е наложено прокурорско задържане от 72 часа.

Акцията срещу наркогрупата вероятно ще е последната за антимафиотите от ГДБОП, след като вчера бе публикуван новият закон за ДАНС, според който службата се влива в Държавната агенция за национална сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай