Ученици трошат трамваи

Ученици трошат трамваи | StandartNews.com

София. Младежка група, извършвала вандалски прояви в трамвайни мотриси, е задържана в Осмо районно управление. Извършителите са четирима, но засега униформените закопчаха трима от тях. Това са две 16-годишни момчета и братът на идиния от тях (14г.).

Ватмани подали сигнал в полицията, че от 19 януари всекидневно в трамваите се извършват погроми. След приключване на смените те установявали, че седалките са нарязани. На 22 януари при полицейска операция столичните полицаи задържали част от младежите, участвали в унищожаването на седалките. Служителите на сектор "Улична престъпност" - СДВР и техни колеги от Осмо районно управление заградили района на трамвайната спирка преди Завод "Електроника" и около 21 часа задържали трима от вандалите.

На място е извършен оглед на мотрисата. Установено е, че седалките са нарязани, единият от перфораторите – избит, валидаторът – полуизкъртен. Оказало се, че по-рано вечерта тримата са погромили още три трамвая. Младежите са задържани в за 24 часа, където дали обяснения пред инспектор от Детска педагогическа стая и признали за стореното.

В хода на разследването е изяснено, че задържаните заедно с още един 16-годишен младеж се качвали на трамвая, нарязвали седалките, слизали на следващата спирка, качвали на следващ и повтаряли погрома, и така - до спирката на "Червено знаме". Предстои и четвъртият участник да бъде задържан и да даде обяснения.  Материалите по случая ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура с обвинение за извършено престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай