Убиха старец заради GSM

Убиха старец заради GSM | StandartNews.com

Бургас. 74-годишен мъж от карнобатското село Невестино е бил убит в собствения му дом. Престъплението най-вероятно е извършено в нощта срещу понеделник. Грабеж е основният мотив за убийството, според разследващите. От дома на умъртвения Тодор Атанасов е откраднат GSM-ът му, липсва и чанта с документи, в която вероятно е имало и пари.

Възрастният мъж е бил открит от дъщеря си и брат си. Те го заварили мъртъв в пристройка до къщата, работила преди години като кръчма. Убиецът е нападнал пенсионера и е разбил главата му с брадва или друг тъп предмет. След това е започнал да удря главата му в каменния под на заведението докато го убие.

"Цялото село е потресено от това убийство. Тодор не е човек, който се е занимавал с далавери, не знаем да е бил и много богат. В понеделник, когато са открили трупа му, той е трябвало да пътува по работа в Бургас. Уговорил се с брат си да го закара с колата", разказа кметът на село Невестино Дянко Ненчев.

Според съседи на убития същия ден той смятал да продаде свои земеделски имоти. Хората предполагат, че убийството може да е свързано с предстоящата сделка. Никой обаче не знае какво точно е смятал да продава Тодор Атанасов и на кого. Преди години той е работел като ловен надзирател в региона, а дъщеря му в момента е директор на държавното горско стопанство в Карнобат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай