Убиец на кучета шашна Елин Пелин

Нарочиха ловец без слука, че разстрелял четириногите, той отрича

Убиец на кучета шашна Елин Пелин | StandartNews.com

София. Убиец на кучета изправи на нокти хората в Елин Пелин. Поредният разстрел на четириноги надигна вълна от недоволство по форумите.

Този път срещу 27-годишен ловец, който уби 2 кучета и рани трето в село Доганово край Елин Пелин. Инцидентът става само дни, след като в Пловдив дядо гръмна три овчарки.

Атанас Г. убил кучетата в неделя следобед. Докато минавал край къщата на жена от селото, той стрелял 4 пъти по животните. Двете кучета издъхнали на място.

Жената подала веднага сигнал в полицията, откъдето бързо пратили униформени. Само в рамките на 3 часа убиецът на кучетата е задържан в ареста за 24 часа.

"Младият мъж е ловец. Не е ясно от какво е продиктувана злобата му към животните. Засега не иска да признава, но всичко сочи, че той е извършителят", коментираха от ОДМВР-София.

Най-вероятно Атанас Г. се е връщал от ялов неделен лов и просто му се е искало да убие нещо, казват възмутените жители на Доганово.

От дома му били иззети две законно притежавани огнестрелни оръжия - eдноцевна пушка "Байкал" и пушка тип помпа "Мозберг". Те ще бъдат изследвани за изстрели, които ще докажат дали Атанас е убил кучетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай