Трима гардове убили шизофреник в мол

Трима гардове убили шизофреник в мол | StandartNews.com

Арестувани са трима мъже от охранителната фирма на Гранд мол Варна с обвинение за убийството на 52-годишен мъж. Те са задържани за срок от 72 часа, като предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Престъплението е било извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, съобщи окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Миналата събота от търговския център съобщиха за мъж, починал от естествена смърт. Версията беше, че става въпрос за клошар с неизяснена самоличност. Разследването на полицаи от III РПУ е установило, че се касае за убийство. Според местни сайтове убитият е бил болен от шизофрения, но си е вземал редовно лекарствата. Не бил агресивен и обичал да се разхожда в мола и до близката автогара. За него се грижели брат му и майка му.

След официалното съобщение на Окръжна прокуратура за убийството от Гранд мол Варна обявиха, че се разграничават от всички актове на насилие и саморазправа, ще вземат мерки за сигурност и ще окажат пълно съдествие на разследването на жестокия инцидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай