Топ ченгета - убийците на Къро са ясни!

Какъв е почеркът на разстрела

Топ ченгета - убийците на Къро са ясни! | StandartNews.com

Митичният крими герой Красимир Каменов-Къро е ликвидиран по идентичен начин с бизнесмена Анжело Димов, който бе разстрелян заедно с жена си Незабравка (Нанси) Димова през февруари 2018 г. също в Кейптаун, ЮАР. В това са категорични запознати с разследването, цитирани от „Телеграф“.

В момента в ЮАР е командирован български разследващ полицай, който събира информация от местните власти и ще помогне за изясняване на обстоятелствата там около ликвидирането на българина. Най-вече връзката с България и какви биха могли да бъдат евентуалните мотиви за покушението.

Криминалисти са на мнение, че почеркът на покушението е руски. Оперативни данни отвеждат преките извършители към лица от бившите съветски републики.

Подобен почерк е използван и срещу Анджело Димов, когато група маскирани наемници нахлува в дома му и избива всичко живо до крак. И в двата случая съседите не чуват и не виждат нищо.

Действа се професионално, нападателите използват заглушители. Изпълняват мократа поръчка и се оттеглят бързо. След това следите им се губят.

При случая с Къро има нахлуване с автомобил в съседен двор, но този детайл все още се изяснява от разследването в Кейптаун. Любопитна подробност е, че при обиските в дома на Димов преди 5 години бе намерено добре направено копие менте на личната карта на Красимир Каменов – Къро.

Още тогава се заговори, че двамата имат връзка, но тя така и не бе изучена докрай. Според едно от интервютата на местния разследващ журналист Арон Хаймън връзката между двамата българи е търговията с наркотици.

Почеркът на стрелците от бившата СССР се прокрадва и от сръбската връзка по случая от преди 5 години. Ден преди разстрела на Димови пък в Йоханесбург бе тежко ранен един от босовете на сръбската мафия в ЮАР Иван Джорджевич - Жуча. Тогава също медиите писаха, че има връзка между стрелбите, а в основата на конфликта е голяма пратка кокаин.

Екзекуцията става едва два месеца след като прокуратурата повдигна обвинения на Каменов и го обяви за международно издирване. Той беше обвинен задочно в поръчителство на убийството на бившия шеф на криминалната полиция Любомир Иванов-Любо Полицая в „Лозенец“ през март 2022 г.

Говори се, че в последно време Къро бил склонен да свидетелства и това вероятно е довело до разстрела му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай