Тенекийката складира луксозни джипове в склад-барака

Тенекийката складира луксозни джипове в склад-барака | StandartNews.com

Хасково. Лъскави крадени джипове разкриха в неугледен склад в Хасково униформените. Мястото за паркирането на луксозните возила е в една от клетките на бившата Захарна фабрика на иначе оживения булевард „България".

Акцията е извършена в сряда привечер. Около 18 ч. ченгетата атакували посоченото скривалище. В него открили три Ленд Роувър-а, обявени за издирване. Справката показала, че са крадени през последните месеци от столицата. Двата автомобила са лизингови, а тритият -частен. Мястото е маркирано от служителите на реда чрез сигнала от монтирания в една от колите GPS.

Джиповете били със свалени номера. В багажника на едната от колите са открити дипломатически номера, но се предполага, че са дубликати. Вероятно са били монтирани само за придвижването и за осигуряването на безпроблемно трасе от София до Хасково.

Наемателите от околните помещения останали със зяпнали уста при гледката на скъпите коли. Хората дори и не предполагали, че в близост до тях има истинско съкровище. Свидетелстваха, че никога не са виждали в региона ултраскъпите превозни средства. Вероятно те са били паркирани в тъмната част на деня, за да не се набива мястото на очи.

По неофициална информация наемател на гаража е 43-годишен хасковлия по прякор Тенекийката. Според официалната информация от полицията той е с богато и разнообразно минало. Има регистрации за изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда и шофиране в нетрезво състояние.

Във втори склад в близост до първия, нает от Боби Тенекийката, а открити множество двигатели и части от моторни превозни средства Проверява се дали те също са крадени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай