Собственикът на автокъщата: Колата на Горанов е редовна

Жертви сме на автомобилната мафия, казва Атанас Фурнаджиев

Собственикът на автокъщата: Колата на Горанов е редовна | StandartNews.com

Автомобилът, с който беше спрян бившият финансов министър Владислав Горанов, е редовен, а не издирван. Това заяви пред Нова телевизия Атанас Фурнаджиев, собственик на фирмата, от която е закупена колата на бившия финансов министър.

„Както господин Горанов, така и ние, сме жертви на автомобилната мафия. Колата е закупена от нас от Германия, с ясен произход, платена е по банков път и лизингована на Владислав Горанов”, обясни той.

Автомобилът, с който е спрян Владислав Горанов, е чист - данните били клонирани 

„Единственият начин да разберем дали даден автомобил се издирва е при регистрацията в КАТ. Той е преминал два пъти в КАТ - първо - при регистрацията от нашата компания, а след това при вписването на Горанов като ползвател на талона. При тези две проверки не е установено автомобилът да е издирван. Минал е и митница през Германия”, допълни Фурнаджиев. 

Относно действията на автомобилната мафия Фурнаджиев обясни, че е честа практика да се създават двойници на скъпи коли. „Ние имаме още два такива случая в момента. Създават се двойници, карат се в съответните държави. Това се прави обикновено за коли над 100 000 лева”, каза още собственикът на фирмата, от която Горанов си е купил колата. 

"Познавам се с Горанов още от времето, когато беше заместник-министър. Вчера ме беше търсил, аз не успях да вдигна в първия момент, после ми каза, че има проблем. От наша страна всичко е чисто", уточни той.

По думите му автомобилът в момента стои на паркинг като веществено доказателство и се правят съответните експертизи

"Прави се експертиза, назначават се вещи лица, установява се дали автомобилът е краденq или не, дали е пренабито шасито и се излиза с прокурорско решение. Когато касае няколко държави, се чака разследващите органи във всяка една държава да излязат със становище. Процесът е дълъг и е свързан със загуби за фирмата вносител.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай