Сириец рита и хапе продавачка

Искал да я ограби, клиент от близко заведение се притекъл на помощ

Сириец рита и хапе продавачка | StandartNews.com

София. 34-годишен сириец опита да ограби продавачка в понеделник вечерта на столичния бул. "Сливница" близо до Сточна гара. Инцидентът е станал около 18,30 ч. 19-годишната Биляна обаче успяла да реагира навреме, запазила самообладание, ухапала нападателя си и започнала да крещи. "Чух викове и веднага отидох да видя какво става", разказа млад мъж, който се оказал наблизо. Пишман обирджията ритнал Биляна, и я ухапал два пъти, а в това време клиент от близкото заведение се притекъл на помощ. По-късно, след като бил задържан от полицията, станало ясно, че нападателят има статут на продължително пребиваващ. Според полицейския доклад сириецът явно се разколебал, преди да влезе в заведението на бул. "Сливница", защото на два пъти тръгвал и се връщал, сочат свидетелски показания. В крайна сметка атакувал. След ареста у него намерили $2000. Тепърва полицаите ще установяват откъде чужденецът е разполагал с тези средства.

19-годишната Биляна била приета в "Пирогов", но без опасност за живота. По собствено желание я изписали 2 часа след инцидента. Според медицинската експертиза момичето е с контузия на таза, със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек и с две рани на показалците на ръцете от ухапване.
Подобно нападение от страна на нелегален имигрант имаше и преди месец, когато алжирецът Аладин наръга десетки пъти с нож продавачката Виктория в магазин на ул. "Пиротска" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай