Синът на Кулишев в бандата на Мила

Групата работела с близки до Земунския клан, за малко да се самоизбият

Синът на Кулишев в бандата на Мила | StandartNews.com

Белия и Тлъстуша от семейната фабрика за убийства духнали в чужбина

Синът на бившия шеф на Агенция "Митници" Христо Кулишев е част от бандата за мокри поръчки, която бе разбита преди ден от МВР в столичния квартал Бояна. Това стана ясно от съвместен брифинг на шефката на спецапелативната прокуратура Даниела Попова и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бандата за мокри поръчки се оказа семейна фабрика за убийства. Групата е ръководена от известната дедесарка Мила Георгиева и нейния син Мартин с прякор Белия, потвърдиха от държавното обвинение вчера. Основни действащи лица в престъпната структура се оказаха доведеният брат на Георгиева - Максим Кулишев, син на митничаря Христо Кулишев, и рожденият брат на дамата - Ангел Ангелов. В структурите й е и бившият съпруг на Георгиева и баща на Марто Белия Михаил Георгиев, който пък е гадже на фолкпевицата Румена. Към семейната бригада се включили още Мирослав Стоянов, Олег Попов, Георги Божилов и Антоний Янков. Всичките са задържани по време на акцията и се очаква да бъде поискано от съда постоянното им задържане под стража. Оказа се обаче, че Мартин Георгиев - Белия и аверът му Пламен Цеков - Тлъстуша, които са сочени за основни действащи лица в схемата с убийствата, се издирват. По оперативна информация на МВР, най-вероятно двамата са духнали извън пределите на България.

"С Мила Георгиева нямам нищо общо. От 1981 година съм разведен с майка й. Не мога да разбера защо всеки ме пита мен, а не питат майка й и баща й. А мен ме занимават с една жена, с която нямам абсолютно никаква връзка", заяви Кулишев по-рано пред bTV.

От прокуратурата съобщиха, че групата е съпричастна към едно убийство, за което все още се събират доказателства, както и към опитите за покушение над близкия приятел на Евелин Банев - Брендо - Георги Семерджиев - Жоро Шопа и съдения като един от убийците на сикаджийския бос Бай Миле Тихомир Дочев - Мравката. Има данни и че организацията е поставила бомбата под колата на Радостин Бързанов пред "Какао бийч" на Слънчев бряг през лятото на 2013 година. Освен с мокри поръчки престъпната структура е разпространявала и наркотици - основно марихуана. Според прокуратурата бандата на Мила и синът й е била близка със сръбска престъпна мрежа, гравитираща около Земунския клан. От Сърбия са вкарвали наркотици и контрабандни цигари. От прокуратурата разполагат с уличаващи доказателства, както и с показанията на петима свидетели - бивши членове на групата. Част от тях са били заплашени с убийство след разрив в отношенията и така са склонили да съдействат на държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай