Сигнал в полицията е подаван с/у „рекетьора“ Ангелов

Срещу Ангел Ангелов, посочен от министъра на културата Боил Банов като човека, който го е рекетирал със записи, изнесени от депутата от БСП Елена Йончева, е имало сигнал в 1-о Районно полицейско управление в София...

Сигнал в полицията е подаван с/у „рекетьора“ Ангелов | StandartNews.com

Срещу Ангел Ангелов, посочен от министъра на културата Боил Банов като човека, който го е рекетирал със записи, изнесени от депутата от БСП Елена Йончева, е имало сигнал в 1-о Районно полицейско управление в София.

Той е подаден от директора на Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" Кирил Гератлиев, чийто служител е все още Ангелов. Сигналът е свързан със съмнения, че Ангелов стои зад инцидент с автомобила му от 18 януари.

"Целят проблем тече от края на месец ноември. Тогава бе използвана непублична информация пред членовете на Комитета за наблюдение, която очевидно беше изтекла от управляващия орган, за което получих доклад още в същия ден, който ме запозна с вероятността, че този файл, който е изтекъл от агенцията, е дело на господин Ангел Ангелов. Той дойде при мен притеснен и в самия кабинет ме заплаши, че ще срути оперативната програма, ще срути Изпълнителната агенция и така нататък, такъв род заплахи", заяви Гератлиев за БНР.

По-рано днес в телевизионно интервю зам.-министърът на образованието Деница Сачева заяви, че Ангелов е осъществявал рекет и в МОН. По този начин тя застана зад думите на Боил Банов, който вчера заяви, че същият служител го е рекетирал със записите, изнесени впоследствие от Елена Йончева.

Гератлиев допълни, че е бил учуден защо от Министерство на културата не са уведомили колегите си в образователното министерство за навика на Ангелов да прави записи. Въпросният служител е постъпил на работа в МОН след като е уволнен от тогавашния културен министър Вежди Рашидов. И в двете ведомства той е работил в звена, свързани с управлението на европейски средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай