Щракат белезници. Заловиха цяла престъпна група в Разград (снимки)

Навлизат в домовете с цел кражби

Щракат белезници. Заловиха цяла престъпна група в Разград (снимки) | StandartNews.com

Разбиха престъпна група, извършила отвличане с цел грабеж в Разградско, съобщиха от МВР.

Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден сигнал от жителка на село Хърсово. Тя е обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали и били мъжа, с когото живее на семейни начала.

 

Насила са го качили в автомобил, а на изхода на селото - на пътя за село Богданци, го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалият е бил откаран в разградската болница - със счупена долна челюст и натъртвания по гърдите. 

Активните оперативни действия стартирали по образуваното по случая досъдебно производство за тежко криминално престъпление. На 7 ноември в района на селскостопанското летище в село Острово, криминалистите са засекли автомобил, в който установили двама от извършителите - 31-годишни мъже от село Острово.

 

Малко по-късно били задържани и останалите трима участници - на 28, 41 и 38 години, жители на същото село. При последвалите претърсвания в домовете им и в ползваните от тях автомобили, са били открити два газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата.

Обстоен оглед на колата, извършен с професионалното съдействие на експерти от Главна дирекция "Национална полиция", също извел достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка „подписка“, а на други двама е наложен постоянен арест. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай