Шокиращи разкрития за инкасо обира! Крадците се върнали на местопрестъплението!

Подробностите около кражбата стават все по-абсурдни

Шокиращи разкрития за инкасо обира! Крадците се върнали на местопрестъплението! | StandartNews.com

Продължава издирването на обирджиите на инкасо автомобила в Благоевград. Както „Стандарт” писа въоръжен грабеж бе извършен в Благоевград тази сутрин.

Три неизвестни лица нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха няколко торби с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма бе прострелян сериозно.

 

От Окръжната прокуратура съобщават, че се води разследване за грабеж на парична сума с особено големи размери. По непотвърдена информация открадната сума е около 200 000 лева, съобщава БНТ. „Струма” обаче твърди, че пари не са откраднати, защото паникьосаните крадци захвърлили торбите с пачки. Възможно е у тяп да е останала само една.

ВИЖ ОЩЕ: Пълен обрат с инкасо обира. Крадците изпуснали торбите с пари

Обирът става тази сутрин в 6:31 ч. Инкасо автомобилът на охранителната фирма е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били шофьорът и негов колега, когато ги нападат трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и разправия между обирджиите и охранителите. Живущи в района разказват, че не са успели да видят нищо, защото е било тъмно, но са се изплашили от престрелката.

Свидетел, който остава анонимен, разказва, че обирджиите се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат отново през мястото на инцидента, където лежал простреляният охранител.

Пострадалият е на 51 години от Благоевград, бивш военен служител. Екип от лекари е извършил спешна операция, но поради тежкото му състояние по-рано днес е бил транспортиран в столично заведение.

На входно-изходните артерии на града полицейски екипи цял ден проверяваха автомобили от марката, с която са избягали обирджиите.

От прокуратурата съобщават, че се води разследване за въоръжен грабеж в особено големи размери. От охранителната фирма отказаха коментар по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай