Шокиращо! Родилка спазари бебето си за жълти стотинки

Бездетен мъж бил готов да плати 200 лева за новороденото

Шокиращо! Родилка спазари бебето си за жълти стотинки | StandartNews.com

21-годишна родилка от село Микрево се спазарила с бездетен мъж да му продаде бебето си за 200 лева.

Още докато била бременна с нея се свързал "купувачът", който от много години жадувал да има рожба. Родилката се съгласила да му продаде новороденото срещу 200 лв. издръжка и с уговорката, че тя ще продължи да получава детските надбавки до пълнолетието му, съобщи "Струма".

Преди 5 дни тя родила здраво момчебце, но до продажба не се стигнало, тъй като била осуетена от полицията. По случая тече разследване за престъпление по чл. 182б от НК, който гласи, че лице от женски пол, което даде съгласие за продажбата на детето си у нас или в чужбина, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 г. и глоба от 5000 до 15 000 лв.

Родилката не е задържана, съобщиха от Районна прокуратура - Благоевград.

Новороденото е трето дете на жената, то е изплакало в санданската болница на 30 октомври около 03.00 ч., здраво и в добро състояние. Опитните акушерки в АГ отделението на МБАЛ "Югозападна болница" в Сандански успяха да разкрият планирания опит за продажба на детето си в първите дни след раждането му и да го предотвратят.

В дните след раждането на въпросите и, на кого ще запише детето и къде е бащата, които традиционно се задават на майката, тя първо казала, че ще запише детето си на нейно име, защото е неомъжена, а бащата бил неизвестен. След това признала, че ще даде детето да се отглежда в семейство, което ще издържа другите й две деца - едното на 2 г., а другото на 3 години и половина, като й плащат месечна издръжка. Тя е коментирала сума в размер на 200 лева, които щяла да получава от семейството, което ще отглежда детето й. С тези пари щяла да издържа двете си деца, тъй като нямат баща. Те са записани на нейно име, както и третото.

На 3 ноември младо семейство е посетило родилното отделение в болницата, където е била настанена Надка. Те първо казали, че са близки, след това споделили, че имат уговорка с жената да вземат бебето и да го отглеждат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай