Шокиращи подробности за заловените педофили. Прокуратурата проговори

Повечето задържани имат семейства и деца

Шокиращи подробности за заловените педофили. Прокуратурата проговори | StandartNews.com

Цяла нощ колегите от цялата страна предявяваха постановления за привличане като обвиняеми. Това заяви пред БНТ Сийка Милева – говорител на главния прокурор, относно разбитата вчера при спецакция педофилска мрежа. Държавното обвинение съобщи шокиращи подробности за педофилите, които нормалното човешко съзнание не може да приеме.

"При разследванията е установено, че нидерландски гражданин е разпространявал видео материал, на който се вижда как момче на видима възраст от 10-12 години извършва сексуално насилие над момиченце на видима възраст от 6 години. Родители бъдете бдителни. Педофилите са опасни престъпници и трябва да опазим нашите деца", призова още вчера Сийка Милева. 

„Наблюдаващите прокурори са преценили, че има събрани достатъчно доказателства и са повдигнали обвинения на всички 13 лица“, уточни днес тя.

„Всички лица са привлечени в качеството на обвиняеми за разпространение на порнографски материали. Всички са задържани за 72 часа“, допълни тя.

Тя съобщи, че за тях е бъде поискана най-тежката мярка – задържане под стража.

Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, който работи в популярна нискотарифна компания, Ай Ти специалист, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти, собственик на спортен магазин. Мъжете са на възраст между 30-40 години, но има и лица на около 60 години. 50% задържаните са семейни с деца. Повечето с добри финансови възможности. При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие. Намерихме видео и снимково съдържание с деца от 2 до 10 години. Това са деца от бивши съветски републики или от Далечния изток, разкри зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който е и шеф на следствието. 

На този етап Милева не може да потвърди, че в разпространяваните порнографски материали не е имало български деца.

„Вчера се иззе изключително голям обем на компютърни конфигурации“, каза тя и обясни, че предстои изготвяне на компютърни експертизи и лицево-челюстни експертизи

„Това са хора, които са сред нас, които могат да бъдат нашите съседи, нашите колеги, могат да бъдат лица, които ние виждаме ежедневно без изобщо да подозираме, че тези лица имат сексуални влечения към нашите деца, както и желание да разпространяват порнографски материали с тяхно участие“, коментира Милева. По думите ѝ, това са хора с добри доходи, с добри професии, повечето имат семейства и деца.

 „Според мен санкциите трябва да бъдат много по-сурови. Но ние разполагаме с остаряло законодателство и наказанията за този род престъпления са изключително ниски. Наказанието за този, който създава и разпространява порнографски материали е до 6 години и глоба“, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай