Шок! Кого изнудвал Мартин Нотариуса

Нови разкрития

Шок! Кого изнудвал Мартин Нотариуса | StandartNews.com

Източник: Антикорупционен фонд

Двама съдии от Луковит и София са били принуждавани от убития Мартин Нотариуса да решават дела в негова полза. Именно от тях са сигналите, които вчера визираше градската прокурорка на София Илияна Кирилова. 

Владислава Цариградска от съда в Луковит е едната, върху която нотариуса упражнявал натиск.

Другият е Цвятко Лазаров от Софийския апелативен съд. Макар да правораздава там, той има ранг на върховен магистрат, пише 24 часа.

ВИЖ ОЩЕ: Главсекът на МВР с разкрития. Има свидетели на разстрела на Нотариуса

Нотариуса ги е принуждавал да решат в негова полза дела за имоти. Мартин Божанов бе убит вчера в столичния квартал "Горна баня". Той бил застрелян в главата. 

Освен това разстреляният Божанов е изнудвал и Мис България 2001 година Ивайла Бакалова. Мартин поискал от Бакалова да му плати 100 000 лева след ареста на приятеля й Веселин Денков - Весо Брадата. 

Весо Брадата, който живее на семейни начала с манекенката, беше задържан през 2020 г. на ГКПП “Калотина” по обвинение за участие в престъпна група за лихварство и прекара 9 месеца в следствения арест, пише Телеграф.

ВИЖ ОЩЕ: Бойко Рашков хвърли бомба. Разкри причината за разстрела на Нотариуса

Разкритията прави самата Ивайла Бакалова в разследване на Антикорупционния фонд, в което признава, че Мартин Нотариуса чрез посредник е поискал 100 бона от нея за свободата на приятеля й. Посредникът бил адвокат Емил Писков.

Самият Мартин Божанов не отрича, че е влязъл в контакт с Бакалова, но уточнява, че го е направил, тъй като “човекът е търсил добър наказателен адвокат”. 

От скрит запис пък става ясно, че Нотариуса е запознат с детайли по делото на Весо Брадата.

ВИЖ ОЩЕ: Първи версии за убийството на Нотариуса

"Всичко знам по това производство, знам показанията на свидетели, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са невинни. Идеята е да видим дали може да помогнем. Ако се лутате само, че той е много невинен, а съдът е много натиснат, тогава ще се въртите в този омагьосан кръг и той ще си стои вътре..."

ВИЖ ОЩЕ: Денков в брюкселски капан. Проговори за Нотариуса

Бакалова е изненадана, че Мартин Нотариуса е запознат с подробности по случая. "Започнах да записвам неща, които ми казват, за себе си. За да асимилирам това, което ми казват. Защото то беше чудовищно", споделя тя. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
rjesous
преди 2 месеца

Best online money making method to work online and start making extra $19k or even more by doing this easy job from home. my last month's earning with this are $18583 and i am doing this just for 3 hours a day very easy work and regular income from this are amazing. everybody can now get this job and start making dollars online by follow instructions on this web... http://www.cash.salary49.com

Откажи
brenson
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи