Разстреляли Лудия пред жена му (ОБЗОР)

Димитър Стоянов (вляво) и съпругата му Росица Черногорова с техен приятел

Разстреляли Лудия пред жена му (ОБЗОР) | StandartNews.com

Димитър Стоянов въртял заложна къща, длъжник или конкурент го поръчал

Още един показен разстрел разтресе страната. Този път епицентър на драмата е Пловдив, където късно вечерта в сряда бе убит майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов - Лудия.

Часът е около 19.30. Спортистът излиза от дома си - модерна сграда с жилищна и хотелска част с ресторант срещу картинг писта "Лаута". По непотвърдена информация с него е и съпругата му - известната от близкото минало манекенка Росица Черногорова. Килърът обаче дебне наблизо, скрит от тъмнината в парка, чака удобен момент, за да стреля. Подготвил се е с пушка за глигани - двуцевка, 12-ти калибър, марка "Магнум". След като жертвата е максимално близо до него, убиецът произвежда няколко изстрела. Два от тях улучват спортиста в гърдите и в шията и го повалят на земята. Всичко става за секунди. 38-годишният Димитър умира в линейката на път за болницата. Всички клиенти от ресторанта на първия етаж в сградата и малцината минувачи по това време са чули изстрелите, тъй като оръжието е било без заглушител. Според запознати изстрелите са били няколко, като два от куршумите са улучили Стоянов. Свидетел незабавно позвънил да тел. 112, откъдето изпратили на място Спешна помощ и полиция. Въпреки бързите действия на медиците обаче простреляният спортист не оцелял. Полицейските екипи, които са дошли след броени минути на местопроизшествието, отцепили района за секунди, но от убиеца нямало и следа.

Рано сутринта в четвъртък започна втори оглед на мястото и стана ясно, че малко след полунощ полицията е открила опожарен автомобил в покрайнините на парка, до който е било извършено убийството. Колата е била залята със запалителна течност, след което е била запалена. Според разследващите автомобилът, марка "Ауди", най-вероятно е откраднат, за да бъде използван от убиеца незабавно да се изнесе от местопрестъплението. Не е изключена и версията килърът да не е бил сам, а с него да е имало втори човек - съучастник, който най-вероятно е шофирал колата за бягството. От полицията обаче не се ангажират с категорично твърдение за двама килъри. Има и две версии откъде е стреляно. Престъпникът е дебнал в колата на паркинга пред кооперацията и е стрелял през отворения прозорец, е по-вероятният сюжет. Другият предполага, че убиецът е използвал тъмнината и е излязъл на открито, за да бъде по-точен в изстрелите. И в двата случая обаче е постигнал това, което е искал, и е убил спортиста.

След като спира да се бие, Димитър Стоянов отваря заложна къща и според запознати започва да дава пари назаем срещу лихва. Най-вероятната версия за разстрела му е свързана точно с лихварство. Клиент или конкурент са предполагаемите убийци по тази версия. Вероятно е отпуснал сериозна сума пари на клиент, който не можел да си връща вноските. Предполага се, че заради наближаването на падежа човекът дори е бил сплашен.

Най-малко вероятно е да е убит от съперник на ринга, тъй като от доста време Димитър е извън спортната площадка. Бил е представител у нас на международната ММА федерацията "SHOOTOO" и се е водил като неин заместник-шеф, но дейността на клуба е била почти замряла.

Роси се отказва от модата заради Митко

Убитият Димитър Стоянов е бил женен за една от най-красивите българки - моделът Росица Черногорова, която заради него се отказва от модата преди около четири години. Слиза от подиума, за да роди първото им дете - Наско. После окончателно се разделя с модата, когато семейството се сдобива и с дъщеричка - Даяна. Според най-близките им приятели двамата са били много влюбени и почти неразделни. Роси се разделя с прожекторите в София и без дори да се замисли се мести при любовта на живота си в Пловдив. Двамата и децата се нанасят в луксозен апартамент в сградата до "Лаута", където миналата вечер Митко намери смъртта си. Минути след убийството му на място пристигнаха много семейни приятели, за да утешат доколкото е възможно Роси. Близки споделиха, че 38-годишният спортист е бил изключително добър и свестен човек, любящ баща и съпруг. Тези думи приятелите написаха и ден след трагедията на стените си във Фейсбук. Много от тях качиха снимки на Димитър и Росица с изказани под тях съболезнования, други пък замениха профилните си снимки с черни траурни лентички. Един от най-близките приятели на семейството - фронтменът на група "Ренегат" Константин Кацаров сложи на корицата си в социалната мрежа една от най-красивите снимки на почернената фамилия.

Има победа над Кобрата

В спорта Димитър Стоянов започва с бокс. Звездата му изгрява в турнирите за аматьори в Слънчев бряг, където се състезава в категория до 91 килограма. На ринга е безразсъдно смел независимо кой е съперникът му, затова му излиза прякорът Лудия. В аматьорски мачове се е бил и има една победа дори срещу Кубрат Пулев. Биографията му продължава с участието на ММА битки, като Стоянов е един от първите у нас, които организират такива боеве в Пловдив, в панаирните палати. Самият той влиза в битки с известни майстори на бойните спортове. В младежките си години е бил охранител в най-големите нощни клубове под тепетата, откъдето са и познанствата му със знакови фигури от родния ъндърграунд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай