Разследват преподавател. Записвал ученици с камера

24-годишният преподавател по английски език е уволнен след станалото

Разследват преподавател. Записвал ученици с камера | StandartNews.com

Полицейска проверка е разпоредена от прокуратурата в гимназия в Ямбол след сигнал за учител, поставил заснемащ телефон в ученическа тоалетна.

След заседание на етичната комисия в езиковата гимназия "Васил Карагьозов" днес стана ясно, че 24-годишният преподавател по английски език е уволнен.

Телефонът с включена камера е намерен в кошчето на тоалетната от ученик на 13 ноември. След като видял телефона, изгледал клипа, на който видял себе си и как въпросният учител поставя телефона, обясни говорителят на гимназията Росица Бакалова.

Впоследствие учителят признал, че е сложил там телефон, но с друга цел. "Неговата версия е, че били му изчезвали разни неща. По-късно в показанията си пред полицията е казал, че е изхвърлил телефона", коментира Бакалова.

Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния учител, който е и бивш неин възпитаник. Той е бил в изпитателен срок. Поведението му обаче по-никакъв начин не давало подобни индикации.

По думите на Бакалова след уволнението учителят вече не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички Регионални управления по образование в страната. Училищният психолог вече работи с учениците заради случилото се.

Районният прокурор Мина Грънчарова посочи, че проверката се очаква да приключи до дни. Дадени са указания за снемане на сведения от всички запознати със случая лица - ученици, учители и лицето, посочено за евентуален извършител.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай