Разпознаха Валя по татуировката

Родителите до последно се надяват да е станала грешка, чакат ДНК тест

Разпознаха Валя по татуировката | StandartNews.com

Медсестрата се е удавила, няма следи от насилие, твърдят от полицията

След цял месец мистерия морето изхвърли тялото на удавената медсестра Валентина Иванова. Татуировка е убедили близките на 24-годишната бургазлийка, че няма грешка.

Въпреки че все още не са готови резултатите от ДНК изследванията, криминалистите са убедени, че изплувалият в неделя следобед труп е на безследно изчезналата жена. Приятелят й Валентин Георгиев и роднините й са я разпознали по дрехите. Съвпадат и още няколко характерни белези по тялото й, сред които малък татус и пиърсинг.
"Откритият труп е в напреднал стадий на разлагане, но е абсолютно невъзможно да бъде извършено така нареченото стандартно разпознаване. Причината е, че тялото е престояло повече от 30 дни във водата. Вероятно е било изхвърлено доста по-рано на вълнолома преди да бъде открито, и от блъскането от вълните в бетона състоянието е кошмарно", съобщиха от полицията. От катедра "Съдебна медицина" в бургаската болница също потвърдиха, че Валентина не може да бъде разпозната по лицето. На приятеля й Валентин са показани снимки на дрехите, свалени от мъртвото тяло. Той е потвърдил, че якето и ботушите са на годеницата му. В понеделник е назначен ДНК анализ, който ще установи със сигурност дали тялото е на изчезналата Валентина Иванова. Трупът й бе изхвърлен от морето в неделя следобед близо до яхтеното пристанище в Бургас. Районът се намира на около километър от моста, откъдето се предполага, че Валентина е скочила. Още в началото на разследването след изчезването на медсестрата основната версия, по която полицията работеше, бе самоубийство. Разследващите предупредиха, че ако младата жена е скочила в морето, то тялото й ще изплува между 30 и 40 дни след инцидента, както и стана. Тъй като нямаше никакви следи от нея, прокуратурата в Бургас образува дело за отвличане. Семейството на Валентина, нейният приятел и близките й категорично отказваха да повярват, че тя се е самоубила. "Дъщеря ми не е сложила край на живота си. Ако е имала подобни намерения, щеше да ми остави писмо. Тя не е психично болна, нито е пиела хапчета за отслабване", заяви само преди два дни майка й Пенка Иванова. Когато се случи трагедията с Валя, тя бе на гурбет в Австрия и спешно се върна от чужбина. Приятелят на Валя - полицаят от СИГМА Валентин Георгиев, разпространи в стотици сайтове нейни снимки с призив към хората да сигнализират, ако я забележат някъде. След откриването на трупа полицаите вече са категорични, че Валентина не е била отвлечена, нито е жертва на убийство. Тя е сложила сама край на живота си след скок в морето. След аутопсията, която бе извършена в понеделник, стана ясно, че причината за смъртта е удавяне. Съдебните лекари са категорични, че по тялото липсват следи от насилие. Кое е накарало младата жена да посегне на живота си, може само да се гадае. Според родителите й и приятеля й Валентин тя е била щастлива, не е имала никакви проблеми и повод да се самоубие. "Майка й и баща й са като попарени. Много им е тежко, но все още се надяват, че откритата удавена жена може да не е Валентина. Чакат с огромна тревога да излязат изследванията от ДНК пробите. Макар че от полицията са ги предупредили, че друга жена в момента не се издирва. Те обаче все още таят малка надежда, че детето им е живо", коментираха съседи на семейството в бургаския квартал "Лозово".

Валентина изчезна безследно на 15 април вечерта. Последните двама души, които са я видели, са баща й и неин познат таксиметров шофьор. В около 23,30 часа тя казала на баща си, че си ляга. Била вече по нощница. Минути по-късно обаче повикала по телефона такси, но не дала домашния си адрес, а го накарала да спре в центъра на квартала. След това му казала да я откара до морската градина в района на Гъбката. Никой повече не е видял младата жена, нито е говорил с нея от този миг нататък. Телефонът й даваше дълго време свободно и два дни по-късно бе открит на моста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай