Разпитват Герман Костин 72 часа (ОБЗОР)

Разпитват Герман Костин 72 часа (ОБЗОР) | StandartNews.com

Психолози ще нищят алибито на руснака за убийството на Анна и Никита

Руснакът Герман Костин е в София и ще бъде разпитван от полиция и разследващи в продължение най-малко на 72 часа. 53-годишният мъж бе обявен за издирване за убийството на 35-годишната Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита в началото на март. Костин се появил в неделя в СДВР заедно с негова адвокатка. Той бил разпитан, а след това пуснат да си ходи. Руснакът е бил и цял ден в столичната дирекция на полицията.

"Работим с него", коментираха лаконично разследващите, но потвърдиха, че вечерта Костин би трябвало да е на адреса си в столичния кв. "Витоша". На руснака е издадена призовка да се яви и днес сутринта отново в СДВР.

Герман вече е успял да се свържи с екип от национална телевизия, който е поканил вчера сутринта в жилището на ул. "Яна Язова" 15, което бе претърсено от МВР. Неговата защитна теза е, че той е бил в София за последно на 9 февруари и няма как да е убил Анна и Никита, чийто труп бе намерен на 20 март в луксозен зелен куфар. Според последните анализи на патоанатомите обаче куфарът е изиграл ролята на своеобразен фризер и е запазил трупа на детето от разлагане. Според тях е напълно възможно Анна и Никита да са убити заедно или един след друг в кратък интервал от време в края на февруари или началото на март. Целта на разпитите, в които участват и психолози от МВР, е да разбият защитната теза на Костин.

Герман е познавал рускинята и детето й още преди 3 години. Двамата се запознали в Северен Кипър. Руснакът водел хлапето на детска градина и на тенис. Герман излезе от нелегалност преди 2 седмици и обяви, че рускинята се качила в луксозно "Ауди" на кавказец с име Павел със 120 000 британски лири в джоба и изчезнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай