Разкриха "фабрика" за убийства в Благоевград

Разкриха "фабрика" за убийства в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. "Фабрика" за убийства е разкрита от МВР преди дни в Благоевград. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на съвместна пресконференция с директора на ОС МВР-Благоевград Васил Митов и прокурор Весела Стоилова. "При задържането на двамата убийци на петричанина Орхан Изиров мислехме, че престъплението е битово. После се оказа, че е разчистване на сметки в наркобизнеса, а накрая излезе фабрика за убийства", обясни Лазаров. 

Петричкият бизнесмен бе застрелян на 14 януари край пътя между селата Първомай и Кавракирово. Дни по-късно бяха арестувани и обвинени в извършване на престъплението Георги Георгиев от санданското село Склаве и Радослав Валеов от симитлийското село Полена. Двамата се запознали в гръцки затвор, където лежали за грабежи и наркотици. Георгиев помолил Валеов да му направи услуга и да извърши убийството, защото той се страхувал. Причината за смъртната присъда била неуредени сметки, свързани с разпространението на дрога.

Преди дни бил направен повторен обиск в квартирата, която те обитавали в Благоевград, след като съдът дал разрешение. В гардероба криминалистите открили тайник с автомат "Калашников" с база за оптичен мерник, пистолет "Макаров", картечен газов пистолет, 3 пълнителя, близо 800 патрона различен калибър – 31 кутии по 20 патрона с калибър 6,72, 5 кутии по 16 патрона, 44 спортни патрона, както и пакет с 430 грама хероин. Намерени са патрони и в скривалище в село Стара Кресна.

"Тепърва ще правим експертизи дали с тези оръжия са извършвани други убийства. Ще търсим взаимодействие и с партньорски служби на съседни страни. Този открит арсенал ме притеснява", призна Лазаров.

При друга акция на МВР и митниците от преди два дни е бил заловен роднина на Георгиев. На влизане от Гърция бил проверен автобус на санданска фирма. В тайници били открити 42 мастербокса цигари без бандерол. Двамата шофьори на празния рейс били 23-годишният санданчанин Кирил Ф. и грък, който също живее в курортния ни град. При обиск в дома на нашенеца е открит 575 грама сух канабис и 200 литра нафта, вероятно източена от автобуса. Младият мъж е братовчед на поръчителя на убийството на Изиров - Георги Георгиев.

"Вече има тенденция да говорим за родова престъпност. Явно тази фамилия търгува с наркотици. Имат си транспорт, логистика, оръжие, което си е цяло криминално предприятие", допълни Лазаров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай