Петък,

Районен инспектор в София е в ареста заради подкуп

От: Редактори, сн. Архив -
318
Районен инспектор в София е в ареста заради подкуп
A
A
A

Районният инспектор от полицията в София Станимир Благунов е задържан за получаване на  подкуп чрез изнудване, съобщиха от МВР.

Разследването по случая е започнало в началото на  август тази година,  когато гражданин е подал сигнал, че Благунов му е поискал 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Днес Софийска градска прокуратура е поискала уличеният за рушвет служител да остане за постоянно в ареста. Очаква се съдът да вземе решение.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички