Сряда,

Прокуратурата ще протестира присъдата на Донев

От: Стандарт -
Прокуратурата ще протестира присъдата на Донев
A
A
A

Прокуратурата ще протестира присъдата на Огнян Донев, когото днес Софийски градски съд обяви за невинен по делото срещу него за укриване на 62 млн. лв.  

Председателят на Съвета на директорите на "Софарма" и съдружникът му Борис Борисов бяха подсъдими за укриване на данъци. Съдът днес отхвърли и гражданските искове на Министерството на финансите - съответно над 62 млн. лв. за Донев и 7,5 млн. лв. срещу Борисов.
 
Двамата бяха подсъдими по чл. 255 от НК – за укриване на данъци, за 7 сделки с акции на „Софарма“ и в различни конфигурации между фирмите „Елфарма“, „Телсо“ АД, „Софстрой“, „София“ АД, „Телекомплект“ АД и „Финансово консултантска компания“ АД.
 
Наблюдаващият прокурор напомни също така, че е искал отвод на съдебния състав. В края на 2015 г., когато държавното обвинение иска отвод на съдия Даниела Борисова заради предубеденост, една от адвокатките на Донев – Ина Лулчева - я защитава с думите: "Не ми е известен друг случай, в който да е искан отвод на съда на такова основание. Считам, че при произнасянето си съдът не е дал основание да се счита, че е предубеден или пристрастен. И според мен искането за отвод е проява на желанието на прокуратурата да си подбира съдии, които да гледат публично рекламирани от нея дела".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички