Прокуратурата показа къде са умирали натъпканите мигранти (СНИМКИ)

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 18 души

Прокуратурата показа къде са умирали натъпканите мигранти (СНИМКИ) | StandartNews.com

За момента шестима души са привлечени като обвиняеми във връзка със смъртта на 18-те мигранти, които бяха открити в камион край софийското село Локорско вчера.

Повече от половината от обвинените са осъждани за кражби, шофиране след употерба на алкохол и каналджисйтво.

Организаторът на престъпната група дори вече е изтърпял присъда за канлджийство. За един от обвинените е издадена европейска заповед за арест, защото е успял да напусне страната.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 18 души.

Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и директор на Националното следствие обясни, че мигрантите са платили между 5000 и 7000 евро на човек, като шофьорите са получавали по 100 евро.

"Двамата шофьори, които са обвиняеми към настоящия момент, са отишли с камиона-ковчег в местност, получена като точна локация по приложението "Телеграм". Местността е близко до турската граница в Бургаско. От там са ги качили, 52-ма от мъжки пол, на видима възраст между 13,14 до 30-35 години. Пътувайки по магистрала "Тракия", малко след "Траянови врата", се е чуло от каросерията на камиона силен тропот и силен шум. Двамата шофьори обаче са продължили движението на камиона. Пострадалите са умирали в продължение на десетки минути. Между 30 и 60 минути е умирал всеки от тях", посочи Сарафов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай