Проговори авер на Борислав Колев. Какво каза за милионите

До момента по разследването са разпитани десетки свидетели

Проговори авер на Борислав Колев. Какво каза за милионите | StandartNews.com

От Нова тв интервюираха човек, свързан с една от "кухите" фирми в аферата "Хемус".

Преди няколко седмици в дома на Камен и жена му Нина Тодоринова пристига ГДБОП, за да ги отведат на разпит. Каква е причината - не им казват, но загатват. „Казаха ни: „За фирма „Виндор Монтана". Аз си казах, че сигурно е нещо за Боби”, разказва Камен Иванов.

С единствения обвиняем в разследването за „Хемус” - Борислав Колев, Камен се познава от около 7-8 години. И тогава и сега Камен се занимава със строителство на частно. Колев пък му се представил като данъчен, но и му казал, че може да му намира работа в сферата на строителството.

„Един вид ми е бил като шеф по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме единствено да работя и да мога да си прехранвам семейството”, добавя Иванов.

Преди две години Борислав отново потърсил Камен. Този път с ново предложение - да прехвърлят фирма на името на жена му. „Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, но фирмата е чиста. Така ми обясни. Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим фирмата, жена ми трябва да ходи и да подписва договорите и аз му казах, че няма как да стане. Жена ми да не е бизнесменка”, казва още Иванов.

Тогава Борислав намерил решение - жената на Камен да подпише пълномощно на друг човек, за да се разпорежда от името на фирма „Виндор Монтана” ЕООД. „За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.”, обяснява Камен Иванов.

„Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка”, добавя той.

Парите на работниците и печалбата на Камен се плащали от Борислав, твърди той. А относно милионите – и до днес мъжът на собственичката на фирма, през която се твърди, че са минали милиони, не може да си обясни как обвиняемият е попаднал в схемата.

„Едва ли са при него тези пари. Боби е подложка на някой си. Не на някои си”, добавя той.

Сега Камен твърди, че се притеснява, защото, казва той - бил без вина виновен и то за милиони.

До момента по разследването са разпитани десетки свидетели, а обвиняем е Борислав Колев. Преди ден брат му заяви, че той не е крайният получател на милионите.

Имена пред медиите не каза, но пък се срещна с главния прокурор и вътрешния министър, пред които, казват те, е бил по-конкретен. Ще има ли нови арести и обвинения и ще се разплете ли цялата схема - тепърва ще става ясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай