Петък,

Привикаха майката на Сашко! Какво отговори

От: Редактор -
9438
Привикаха майката на Сашко! Какво отговори
A
A
A

Вниманието на разследващите се насочва все повече към родителите на Сашко: 

Шести ден без следа от 12-годишния Александър. Доброволците ще търсят малкия Сашко и в София, определени са сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“, предава БТВ.

Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Според бащата синът му е отвлечен. Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил.

„Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Успяхме да се свържем с нея по телефона.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

По думите му то е вербално и може да бъде извиканоНяколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко - в качеството му на свидетел.

Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по "незабелязани специфични места", които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com