Превъртял военен подлуди Пловдив

Превъртял военен подлуди Пловдив | StandartNews.com

Васил се барикадира с бойлер, удари с лопата полицай

Пловдив. Превъртял бивш военен подлуди съседите си от жилищен блок на ул. "Преспа" в Пловдив. В понеделник вечерта 54-годишният Васил Василев се заключил в дома си и около 20 часа започнал да блъска вратите в жилището, да тропа по тръбите на парното, а през прозореца хвърлял пиратки и стъклени буркани.

Екшънът се разиграл на 15-ия етаж, но по думите на съседите на мъжа, който се води на отчет в психодиспансера, се чувал чак до първия. Комшиите извикали полицаи, които заедно с домоуправителя на блока се качили до апартамента му. Той обаче ги посрещнал с нож и лопата. Веднага след това затворил вратата и я залостил със стар бойлер.

Самият той се скрил в една от стаите. Проверка на униформените по телефона в оперативния център показала, че мъжът е агресивен и срещу него е имало регистрации за хулиганска проява и притежание на незаконно придобито оръжие и боеприпаси.

Полицаите повикали подкрепление. Заедно със спецполицаите дошли и двама психолози. Близо час те се опитвали да преговарят с Васил да се предаде доброволно. Той категорично отказвал, затова униформените решили да влязат в жилището. Васил оказал яростна съпротива и дори ударил единия "гост" с лопатата.

При схватката с полицаите получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани. Лекари в болницата го превързали, а по-късно е бил настанен в психодиспансера. В жилището му не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Васил превъртял, след като се пенсионирал. Първоначално имал само депресия, но после нещо се отключило и станал луд. Преди 14 г. той е бил женен, но съпругата му Янка се развела с него, тъй като я ревнувал безумно. След като веднъж я бил жестоко от ревност, тя го напуснала. Преди да полудее, Василев бил 20 г. оръжейник в Парашутния полк. Не успял да свикне с цивилния живот и това най-вероятно е отключило психозата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай