Повдигнаха обвинения срещу 11 от "Килърите 3"

Затворници разкрили убийствата на "Килърите-3"

Повдигнаха обвинения срещу 11 от "Килърите 3"  | StandartNews.com

София.Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в бандата "Килърите-3", създадена за убийства и разпространение на наркотици. Организатори на групата са

Васил Станков-Златаря, баща на убития наркобос Райко Кръвта, и Милчо Петров-Чироза. Двамата са в ареста заедно с участниците в бандата Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов. Още трима - Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов, се издирват, стана ясно вчера. Според събраните до момента доказателства групата на "Килърите-3" е действала от 2004 г. до 16 август 2013 г. в Перник, Радомир и София.

Засега срещу заловените няма нито едно обвинение за убийство. Те са задържани като членове на организирана престъпна група, а Васил Станков - и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. По време на обиските в дома му били намерени два бойни пистолета, съобщиха от прокуратурата.

Бандата на "Килърите-3" е разкрита, след като двама от бившите й членове, които в момента лежат в затвора в Бобовдол, са пропели. Това разкриха пред "Стандарт" запознати с разследването. Единият е осъденият на 30 години затвор сериен убиец Станислав Ангелов-Сиси. Другият - познатият като Щирлиц в полицейските среди Николай Николов-Шатката. Той пък е зад решетките за 20 години за убийството на Николай Христов-Хайо през февруари 2008 г.

В петък, когато бяха арестувани 8 души от бандата в Перник, а в землищата на селата Лялинци и Габров дол бяха изровени 3 трупа, Сиси и Шатката са забелязани с полицейска охрана от около 15 души на централната жп гара в града, твърдят очевидци.

Освен като човека, натиснал спусъка срещу Хайо, Шатката е подозиран за още 3 убийства на членове на бандата на Райко Кръвта и на наркодилъри в Перник.

Свидетелят по неговите дела Иван Цветков-Ванчето, който е един от арестуваните в операцията "Килърите-3", твърди по време на разследването, че е убил издирваните членове на бандата Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев. Според твърденията му това в пияно състояние му доверил Румен Стефанов-Алф, най-близкият съратник на Райко Кръвта. Алф наследи делата на пернишкия наркобос след смъртта му, но също бе убит на 22 септември 2007 г. пред дискотека "Че Гевара" в квартал "Мошино".

Досега се смяташе, че последната жертва на Алф вероятно е разстреляният бандит Теодор Неофитов-Ханса, който изчезва безследно 2 дни след убийството на Хайо - на 21 февруари 2008 г.
Сега Шатката твърди, че той няма нищо общо с трите убийства. Разстрелът на Ханс бил дело на Васил Станков, Милчо Боянов-Чироза и Румен Стефанов-Алф. Теодор бил убит с 3 куршума от Чироза, заради това, че се уплашил да изпълни поръчката да разстреля Николай Христов-Хайо два дни по-рано.

Като подготовка за покушението Ханс напуснал страната официално с паспорта си. След това влязъл обратно нелегално. Това трябвало да му осигури алиби след разстрела. В момента на стрелбата срещу Хайо Ханс и Шатката, които делят обща квартира в центъра на Перник, седят един до друг в червен "Форд Ескорт". Не е ясно защо куршумите изстрелва не Ханс, а Шатката. От общо 9 патрона, които попадат в тялото на Хайо, 2 са смъртоносни. Два дни по-късно обаче Ханс и Шатката се скарват жестоко. Никой повече не вижда Ханс.
Румен Стефанов-Алф според Шатката бил убиецът и на други двама от наркоиграчите в Перник - Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев, които изчезват през май 2007 г. Досега и тези 2 убийства се приписваха на Шатката.
Други 3 жертви от пернишкия престъпен свят -

Красимир Илиев-Мотореца, Анжело Първанов и Владимир Асенов-Попето, пък са приписани на Васил Станков. Това сторил пак от килията серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси.
Той е роден на една и съща дата с кумира си Васил Арарски-Райко Кръвта, убит през 2005 г. Сиси отчаяно се опитва да копира своя идол, защото смята, че съдбата му е отредила подобна роля. Двамата са родени на 27 юни и се запознават на рождения си ден през 2003 г., когато празнували в едно и също заведение. Тогава Райко му разказва как половин година по-рано - през декември 2002 г., лично очиства подчинените си Красимир Стоянов-Мотореца, Анжело Първанов и Владимир Асенов-Попето. Мотореца по това време държи дистрибуцията на продуктите на "Кока-Кола" и печели по 3 стотинки от бутилка. Веднага след изчезването му и до днес дистрибутор става фирма на бащата на Райко - Васил Станков, известен освен като Златаря и като Бай Васо.

За разлика от сина си той успява да оцелее в два атентата.
Полицията продължава да издирва заровените тела на още жертви на бандата на Бай Васо. Макар все още да няма резултати от ДНК пробите на намерените в петък 3 трупа, се твърди, че според оперативната информация на МВР става дума за костите на Теодор Неофитов-Ханс, и Красимир Стоянов-Мотореца. Очаква се да бъдат открити и останките на Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай