Постоянен арест за мъжа, прострелял жена в Ловеч

Христо Йочколовски е обвинен за причиняване на телесна повреда и за хулиганство

Постоянен арест за мъжа, прострелял жена в Ловеч | StandartNews.com

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови съдът за 46-годишния мъж, който стреля и рани жена, докато играе хоро в Новогодишната нощ пред блока си в Ловеч.

Христо Йочколовски е обвинен за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Според магистратите по-лека мярка би означавала опасност да се укрие, да извърши престъпление или да повлияе на свидетели.

Предстои съдебно-медицинска експертиза за степента на увреждания на пострадалата жена, от заключението зависи дали обвинението да бъде изменено в по-тежко, както и да му бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие.

Стрелбата бе извършена около 01:00 часа на 1 януари. От Районна прокуратура поискаха задържаният да бъде оставен за постоянно в ареста, като се аргументираха със събраните до момента в рамките на досъдебното производство доказателства.

В изявлението си пред съда обвиняемият помоли да не бъде задържан, както и да не му бъде налагана мярка „домашен арест“, за да има възможност да ходи на работа, защото ще са му необходими пари, се казва още в прессъобщение от съда.

Действията на обвиняемия сочат, че той е направил опит да забави и осуети  разследването. Опитал е да заблуди разследващите, като е казал, че е изхвърлил оръжието в контейнер в централната част на квартал „Младост“, но то не е било установено там. Още в първите дни след инцидента е разглобил оръжието и е скрил части от него в скали в близко село, а приклада е изгорил.

Освен това в хода на разследването е установено, че в предишни периоди обвиняемият е използвал пушката и в апартамента си, като дори я е предоставял на малолетния си син. Оръжието е незаконно притежавано, преправено от въздушно в малокалибрено.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд в 3-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай