Полицията хвана нишката за побоя над старците от Малко градище

Полицията хвана нишката за побоя над старците от Малко градище | StandartNews.com

Хасково. Има задържани за жестокия побой преди седмица над старците от село Малко градище. Това обави по време на парламентарния контрол вътрешният министър Веселин Вучков.

Той посочи, че нишката е хваната след проследяване на един от мобилните телефони, както и друга движима вещ, които са откраднати от възрастните хора. И уточни, че хасковските полицаи са открили крадените вещи в заложна къща. Има лица, които са идентифицирани, които са занесли въпросната движима вещ в заложната къща и са установени, посочи Веселин Вучков и уточни, че това се е случило в четвъртък срещу петък. "Силно се надявам, наистина, извършителите на това грозно престъпление да бъдат изправени пред правосъдието", каза още Вучков.

"Трябва първо да си свършим работата докрай и после да коментираме", каша полицай номер едно на Хасково Ангел Цанков. Той обясни, че повече подробности вероятно ще може да даде в началото на идната седмица.

По неофициална информация обаче заложната къща, където са спипани крадените предмети от дома на възрастните хора е в Свиленград.

Историята с възрастната двойка от началото на миналата седмица потресе цялата страна. 82-годишният Боню Добрев и 77-годишната му съпруга Мавруда бяха зверски пребити, мъчени и заплашвани с включена моторна резачка от маскирани крадци цяла нощ.

Старците от любимешкото село бяха открити от съседи на сутринта след средношния хорър, който преживяха и настанени в болница в МБАЛ Хасково, където след операции състоянието им се нормализира.

В Малко градище вчера не бяха чували за разкриване на жестокото престъпление. "Всички се надяваме злосторниците наистина да си получат заслуженото", коментира местната кметица Татяна Топалава

Тя посочи, че селото все още не се е успокоило след случката. Затова предстои на общоселско събрание хората да гласуват дали отново да бъде наета охрана. Един от вариантите е гардовете да бъдат ангажирани поне за през нощта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай