Полицай и баща му пребиха до смърт клошар

Полицай и баща му пребиха до смърт клошар | StandartNews.com

Пловдив. Полицай преби до смърт бездомник. В убийството участвал и бащата на униформения.

Двамата се нахвърлили върху 27-годишния Шабан, защото палел огън пред блока им. В момента Йордан , който е на 32 години, и баща му Петър, 56 годишен, са задържани за убийството. Предстои да им бъде повдигнато обвинение за жестокото престъпление в съучастие.

Бездомникът е бил жестоко пребит в неделя следобед на улица "Брестовица" в Аджисан махала, а в понеделник починал от раните си в болницата. Имал е тежка черепно-мозъчна травма.

Драмата се разиграла след като Шабан запалил огън, за да се сгрее. От полицията съобщиха, че е горил автомобилни гуми, но съседите са категорични, че били просто съчки.  Бащата Петър отишъл да му направи забележка и след това извикал сина си Йордан, който се нахвърлил с полицейската си палка върху клошаря. Двамата го пребили жестоко. Добри хора прибрали в дома си Шабан и извикали Бърза помощ но явно от ударите черепът му е бил счупен.

Свидетели на побоя казват, че двамата мъже са пребили клетника като куче.  Йордан Пацев е полицай от Пето РУП, а баща му Петър работи в "Траурни дейности". Шабан не винаги е бил клошар. Преди години имал жена, но тя го заразяла заради друг мъж. Оттогава се пропил и останал на улицата. Живеел в стария автомобил на един от жителите на ромската махала, който му отстъпил колата от милост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай