Подозират конкуренти за пожара на небостъргача

Подозират конкуренти за пожара на небостъргача | StandartNews.com

София. Отмъщение на конкуренти е сред основните версии за големия пожар, който избухна в новостроящия се "Милениум център" зад НДК. Огънят лумна около полунощ вчера и бързо обхвана високите части на 30-етажната сграда.

Възпламенил се е кофражът на една от кулите на зданието от западната страна на бул. "Витоша". Обгорели огнени късове са се разпилели на десетки метри наоколо. Районът спешно бе отцепен от полицията, като се наложи изцяло да се спре движението по булевардите "Витоша" и "България". Десетки жители на кварталите "Иван Вазов", "Лозенец" и "Крива река" са изпаднали в паника и звънели на спешния тел. 112. От огледа на пожарникарите става ясно, че пламъците са тръгнали от най-високите етажи на новостроящия се комплекс.

Източници на "Стандарт" довериха, че огнеборците са били крайно затруднени, тъй като не разполагали с техника за потушаване на пожар в толкова високи сгради. Истински късмет е, че сградата все още е на бетонни отливки и не е обзаведена, няма поставена стъклопластика и други лесногорими елементи, тъй като в тази ситуация гасенето би било невъзможно, коментират пожарникари. Комплексът, който обхваща площ от 130 кв. м, се строи от няколко години от фирмата НИКМИ с бавни темпове. Предвидено е в него да се помещават търговски център, луксозен 5-звезден хотел, офиси и жилищна част. Сред основните версии е умишлен палеж, предизвикан от конкуренти. Причината е, че предния ден работниците са изливали плочи и кофражът все още е бил достатъчно влажен, за да може да се запали от проблеми с електроинсталацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай