Пиромани пак подпукаха колите

Три коли горяха в Пловдив, в София гръмна автомобил в "Младост"

Пиромани пак подпукаха колите | StandartNews.com

Пловдив. Пиромани подпалиха чергата на няколко собственици на автомобили в Пловдив и София. Потърпевшите стават пешеходци след палежите на неизвестен пироман.

Три съседни леки автомобила са горели снощи в Пловдив. Както агенция Стандарт Нюз вече писа, по същото време бе взривена кола в столичния кв. "Младост". В 23.50 ч. било съобщено, че на ул. "Велико Търново" 39 в града под тепетата са избухнали пламъци в паркираните един след друг "БМВ", "Фолксваген Голф" и "Шкода Фабия". От огъня напълно е унищожена втората кола, собственост на 57-годишен пловдивчанин. След направения първоначален оглед се предполага, че най-вероятно "Фолксваген"-ът е бил подпален умишлено и от него пламъците са се прехвърлили на другите два автомобила, съобщават от областната дирекция на полицията. "БМВ"-то е с опожарена предна броня и двигател, а "Шкода"-та – с увреден заден десен стоп.

Инцидентът с взривената в София кола стана приблизително по същото време до блок 323 в жилищния комплекс. Най-вероятно е гръмнала газовата уредба на колата. 

София настръхна, припомняйки си октомври 2011 година, когато девет коли изгоряха за по-малко от седмица. Тогава полицията арестува трима души. От столичната дирекция на полицията признаха пред бТВ, че има нова вълна от палежи в квартал "Младост". Оттам тръгна и предишният бум на опожарени коли.

В края на ноември 2012 пиромани подпукаха коли по морето. Само за нощ в Бургас и Варна огън изпепели шест автомобила. Четири от возилата пламнаха в бургаския квартал "Сарафово" и изгоряха до основи. Полицията започна работа по версия за умишлен палеж. Същата нощ изгоряха и две коли във Варна. Живеещите наблизо заподозряха умишлен палеж.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай