Пещерният убиец призна за жертви

Лещарски отнел живота на две жени

Пещерният убиец призна за жертви | StandartNews.com

По разпореждане на главния прокурор обвинителите се сезираха във връзка с излъчените по NOVA самопризнания на осъдения за убийство Михаил Лещарски. В предаването „Ничия земя” той твърди, че е отнел живота на още две жени. Това се е случило преди престъплението от 2009 г., за което излежава доживотна присъда.

Върховната касационна прокуратура ще анализира отново всички събрани доказателства и ще търси нови.

През 2009 г. е извършено едно от най-зловещите убийства. На 29 септември софийският съд признава Михаил Лещарски за виновен за смъртта на Елена Томова.

„Аз съм си виновен, аз съм си от дете в затвора. Ако ме бяха затворили по-рано, Елена щеше да е жива сега”, заяви Лещарски. Запитан дали има и други убийства зад гърба си, той признава. „Имам. Като се напия, не знам какво правя”, заявява Лещарски.

„В предаването осъденият на доживотен затвор без право на замяна твърди, че е извършител и на други убийства.

„Първото е в Царевец. През 1999 година. Напих се и пребих жена, без да ми е направила нищо”, призна Лещарски.

„В тази връзка ВКП ще извърши проверка дали са били образувани дела за твърдените в предаването случаи и на какъв етап са същите. Ако в хода на проверките се установи, че има прекратени или спрени досъдебни производства срещу неизвестен извършител, ще бъде направена преценка за тяхното възобновяване”, обясни Сийка Милева.

Лещарски призна и за още едно убийство. „Колко бой! Накрая я удуших и я оставих в тревата. И докторът написа, че е умряла от сърдечна недостатъчност", разказва той. 

„В случай, че се съберат достатъчно доказателства за авторство и виновността на Лещарски, по преценка на наблюдаващите прокурори ще бъдат повдигнати нови обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай