Перничанин сви 8 коли от завод на "Фолксваген"

32-годишният мъж е успял да изнесе 3 автомобила Golf и 5 Tiguan

Перничанин сви 8 коли от завод на "Фолксваген" | StandartNews.com

Перничанин открадна 8 коли от завод на „Фолксваген“. Наглият крадец се възползва от разхлабените мерки и открадна осем чисто нови автомобила, пише германското издание „Меркур“.

След като миналата година маските в централата във Волфсбург станаха задължителни, охраната на завода затегна контрола. Дори пресата наскоро приветства добрата й работа, като подчерта, че делът на служителите на VW без защитни маски е само 0,4%.

Оказа се, обаче, че отделът невинаги е бил толкова ефективен. Очевидно охраната не е обръщала достатъчно внимание на лъскавите автомобили.

Бегъл поглед към статистиката показва, че само между 2016 и 2018 г. са откраднати общо 70 чисто нови автомобила на обща стойност три милиона евро – директно от помещенията при канала Мителланд, предаде БГНЕС.

Колко лесно е било за извършителите да се справят става ясно от процес в окръжния съд във Волфсбург. Прокуратурата обвинява подсъдимия, че през октомври 2018 г. е откраднал общо осем нови автомобила от завода. Според разследващите органи, извършителят е бил необичайно нагъл.

По данни на разследването, мъжът е от Перник, България.

На 9 октомври 2018 г. е преминал необезпокоявано през вратите на завода с празен автовоз, който е вкарал в зоната за товарене. Според обвинението 32-годишният мъж е натоварил три коли Golf и пет Tiguan и се е отправил към България с плячката си.

Само няколко седмици по-късно седем от осемте автомобила са регистрирани в София област. Твърди се, че шофьорът на камиона е запазил за себе си последния чисто нов Golf.

На 5 февруари Окръжният съд във Волфсбург реши подсъдимият да излежи две години и осем месеца за кражбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай