Откриха кокаин в кашони с банани

Пратката е разтоварена в Бургас, намерили кокаина случайно

Откриха кокаин в кашони с банани | StandartNews.com

Кокаин в кашони с банани откри полицията в Бургас.

Около 75 килограма дрога е била скрита в 20 626 кашона с екзотичния плод в складова база в Бургас, съобщи на брифинг шефът на Окръжната прокуратура Георги Чинев.

Кокаинът е бил намерена тази сутрин по случайност, след като работници започват да разтоварват плодовете и сигнализират полицията.

"На 27 юли тази година плавателен съд на международна компания е акостирал в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-и, са разтоварени голямо количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско търговско дружество, като от Еквадор за него са били поредназначени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета", уточни той, цитиран от "Фокус".

Прокурорът подчерта, че 1 грам от високорисковото наркотично вещество струва около 70 евро, а на едро цената е около 80 000 лева за кг. Стойността на откритото количество е 5 млн. лева.

"Установено е, че част от бананите - 3240 кашона, са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на отделните пратки. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор", добави Чинев.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление "задържане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества - кокаин, в особено големи размери".

"Проведени са множество действия по разследване, като са разпитани лица в качеството им на свидетели, извършене оглед на местопроизшествието, назначена е и физико-химическа експертиза", каза още магистратът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай