Откриха изчезнал студент удавен в езеро

Той е бил намерен мъртъв във водите на езерото в софийското село Казичене

Откриха изчезнал студент удавен в езеро | StandartNews.com

Липсващият повече от месец студент от пазарджишкото село Сарая Николай Митов е бил намерен мъртъв във водите на езерото в софийското село Казичене, съобщава "Монитор". Новината потвърди бащата на момчето-Валентин Митов, който съкрушен, в продължение на 39 дни очакваше някаква вест за сина си.

Николай се бил прибрал в родния си дом за Коледните и Новогодишните празници, за да се види с баща си и сестра си Десислава. Майката на младежа - Иванка, била починала преди десетина години. Николай си тръгнал обратно за София на 4 януари т.г., тъй като бил второкурсник в Софийския университет" Св. Кл. Охридски".

Преди да се върне на село, момчето изкарало курс за сервитьор в столичен ресторант и близките му очаквали да се яви на изпит и да започне работа там, но вместо това на 6 януари той отишъл да работи в колцентър за продажби по телефона. На новото работно място обаче останал само 4 дни и на 10 януари казал, че се отказва.

Това обаче не споменал нито на баща си, нито на своите приятели. За последен път Валентин се чува със сина си на 19 януари. Момчето казало, че тъй като е неделя, не е на работа.

"Не говорихме много. Питах го за работата и университета. Дали има пари, дали се храни", разказва бащата. Още ме обучават на работата, отговорил Николай.

Каква е причината да не каже, че е напуснал, не е ясно. Пет дни по-късно, на 24 януари, Валентин се опитва да се свърже със своя син, но се оказва, че телефонът му е изключен.

Навръх националния празник 3 март тялото на момчето е било открито. Към момента не е ясна причината за смъртта на студента. Бивши съученици и учители от Математическата гимназия " К. Величков" в града поставиха жалейки на профилите си в социалната мрежа в памет на намереното мъртво момче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай