Откриха дрога и телефони в затворите

Все по-изобретателни стават затворниците и техните близки, наркотици се намират в буркани с люти чушки, в колбаси, в дрехи и бельо

Откриха дрога и телефони в затворите | StandartNews.com

На поредна пратка с дрога се натъкнаха надзирателите от Бобовдолския затвор, съобщи „Монитор“. Този път е намерена опаковка с кафяво прахообразно вещество в спално помещение на лишени от свобода. Извършен е оглед на място от служители на полицията, видът на наркотика е установен с полеви наркотест – реагирал е на хероин. „Все още няма яснота как е попаднала дрогата вътре, както и кой е притежателят, но това е пореден случай, в който лишените от свобода успяват да вкарат наркотици въпреки строгите мерки“, коментираха запознати. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Само преди по-малко от месец беше открита дизайнерска дрога в пратка със зимнина, предназначена за затворник. Иззети бяха общо 102 таблетки, като това не е никак малко количество. Веднага за случая беше уведомено полицейското управление в Бобов дол, откъдето назначиха и експертизи.

„Все по-изобретателни стават затворниците и техните близки. Да не говорим, че наркотици сме намирали в буркани с люти чушки, в колбаси, в дрехи и бельо“, твърдят работещи в затвора в Бобов дол.

В Софийския затвор пък засякоха 540 мобилни телефона. Не всички обаче бяха намерени и иззети. От 300 до 500 лв. плаща затворник за мобилен телефон. Откривани са в кутии от натурален сок, хлябове, маскирани като часовници и огърлици. Това естествено не може да стане без участието на лица от надзорния състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай